Tweede Kamer game

Stap in de wereld van de Nederlandse politiek en leer hoe de Tweede Kamer echt werkt met onze unieke Tweede Kamerspel!

Nederland, in de nabije toekomst. Na twintig jaar van electorale aardverschuivingen, is het politieke landschap nog steeds niet tot rust gekomen. De natuurlijke aanhang van grote partijen bestaat niet meer. Kiezers zijn veel kritischer geworden. Kort geleden zijn er weer verkiezingen geweest en zes partijen zijn nu in de Kamer vertegenwoordigd. De minister brengt de begrotingsbehandeling naar de Tweede Kamer.

Met ons spel speel je zelf de rol van een Kamerlid, minister of politiek adviseur van een van de zes vertegenwoordigde partijen. Leer hoe je invloed kunt uitoefenen op belangrijke beslissingen en hoe je een meerderheid kunt creëren voor jouw moties, amendementen en wetsvoorstellen. En dat alles in het kader van het terugbrengen van de overheidsfinanciën in balans.

Maar pas op, bij het Tweede Kamerspel draait het niet alleen om feiten en nuance, maar vooral om het politieke spel en het creëren van meerderheden. Door deel te nemen aan deze game leer je effectiever te zijn in je werk en kun je de politieke logica betrekken in je aanpak. Zo sta je sterker in je schoenen en weet je hoe je jouw doelen kunt bereiken in de politieke arena.

Wat leer je?

  • Werking van de fracties
  • Werking van het debat (1e en 2e termijn)
  • Hoe schrijf je een goede motie (hoe werken moties, amendementen)
  • De stemmingen
  • Hoe werkt interruptie
  • Nuances en politieke spanningen – hoe voelt het en wat doe je er mee?
  • Ervaar de spanning tussen de ambtenaren (lange termijn beleid) en politiek (elke 4e jaar een andere agenda)

Voor wie?

Werk je nauw samen met de (landelijke) politiek of ben je consultant die de overheid adviseert? Werk je voor/met de overheid? Spreek jij wekelijks ambtenaren? Dan kan deze serious game je in één dag helpen effectiever en daadkrachtiger te werken.

Maak er een leuk & leerzaam bedrijfsuitje van! Wij maken de game op maat.

Ons Tweede Kamerspel is geschikt voor groepen van 15 tot 32 collega’s en wordt begeleid door Tonco en Irene die je alles kunnen vertellen over de werking van de Tweede Kamer.