Nieuwe leergang Politieke en Bestuurlijke Sensitiviteit

Eindhoven – Politea heeft samen met Agathos een nieuwe game ontwikkeld waarin medewerkers van RWS Noord Holland getraind worden met een “real life case”. In deze game wordt de groep geconfronteerd met de aanleg van een weg rondom Gevelen en komen er steeds meer nieuwe feiten en problemen naar voren. De eerste training gaat van start op 9 en 10 mei in Ijmuiden.


DVD politieke gevoeligheid gereed

Voor deze leergang is een dvd opgenomen waarin Job Cohen, Frits Wester, Max de Groot en Siebe Riedstra vanuit verschillende arena’s hun licht laten schijnen over politieke gevoeligheid. Deze DVD is gemaakt door PaabstvanDam en maakt deel uit van de leergang.

Visie matrix en actoren analyse

De cursisten gaan zelf aan de slag met het maken van een actorenanalyse en een visie matrix die beide helpen de RWS werkplek en werkzaamheden in breder perspectief te leren zien. Ook brengen zij één van de arena’s (politiek, maatschappelijk, media, ambtelijk) in beeld.

Achterkant van het gelijk

Tijdens de slot dag van de leergang spelen de deelnemers de ahcterkant van het gelijk onder leiding van Rob van Gijzel. Zij moeten dan in de huid van een ander kruipen (arena’s) en spelen de achterkant van het gelijk.

Voortzetting van succes

Politea heeft eerder al cursussen gegeven aan de Academie voor Overheidscommunicatie en het ministerie van VWS. Daarnaast onderhoudt Politea al jarenlang een samenwerkingsrelatie met Agathos. In dat verband zijn eerder al een reeks succesvolle trainingen ontwikkeld voor het ministerie van Justitie. Agathos bereidt ook een cyclus voor voor het ministerie van BiZa.

Politieke en Bestuurlijke Sensitiviteit

Er wordt een modulaire aanpak ontwikkeld waarbij inzicht in de arena’s en een reflectie op het eigen werk voldoende aan bod komen. Daarnaast wordt een simulatie ontwikkeld waarbij de deelnemers getraind worden met behulp van een game. In deze game wordt een situatie gecreëerd waarbij de deelnemers politieke sensitiviteit aan den lijve ondervinden.