inleidingen CLC door Politea

Tijdens de training politieke en bestuurlijke sensitiviteit die in Rotterdam en Utrecht verzorgd worden voor de rijkstrainees en ambtenaren verzorgd Irene van Rijsewijk van Politea een dagdeel van deze training. Tijdens deze inleiding wordt met de groep ingegaan op het thema polltieke sensitiviteit, is het aangeboren of aan te leren? Vanuit de verschillende arena’s is het werk van de ambtenaar en de politicus besproken. Ook zijn de dilemma’s waar de ambtenaren mee worstelen tegen het licht gehouden van het door politea aangeboden denkkader.

Voor wie werk je als ambtenaar?
Wat betekent het werken op een ministerie? Voor wie werk je eigenlijk en hoe ga je als ambtenaar om met de spanning en dynamiek die de politiek teweeg brengt op jouw beleidsdossier? Wat is de dynamiek van de politieke arena en wat is het belang van en journalist? Al deze vragen zijn aan de orde en van belang voor het goed uitvoeren van je werk.

presentatie te downloaden
Op verzoek van de deelnemers is de power point presentatie via deze site te downloaden. En mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie altijd bellen!

CLC inleiding Politea
voorbeeld flyer training