Eindhoven wil Weg van de Toekomst

Eindhoven- Het Eindhovens Dagblad besteedde 18 en 19 mei aandacht aan het project “De weg van de Toekomst”. Een proef met nieuwe Hightech verkeersmaatregelen in de regio Eindhoven dreigt niet van de grond te komen. De Kamer van Koophandel stelt dat de maatregelen al maandenlang klaar zijn om te worden uitgevoerd, maar dat dat niet gebeurt door koudwatervrees bij de overheid.

Pollmann geeft tijd tot de zomer
Directeur Pollmann van de KvK geeft de overheden nog tot de zomer de tijd om alsnog aan te haken. Daarna wordt het volgens hem te laat voor het project. “Voor het bedrijfsleven is dit haast klassiek: een voorzichtige overheid die dit beleid niet bepaald versnelt. En dat is jammer, want projectleider Van Gijzel heeft voortreffelijk werk afgeleverd.”

Wethouder Schreurs positief
Wethouder Schreurs van de gemeente Eindhoven wil samen met de KvK directeur Pollmann het project inzetten om zoveel mogelijk knelpunten in het wegennetwerk weg te werken, desnoods alleen in Eindhoven. “Dat kan zonder de regels voor aanbesteding te breken, als we Eindhoven als proefproject gebruiken”, stelt Schreurs.

Website Eindhovens Dagblad

Website Kamer van Koophandel

Rob van Gijzel over de Weg van de Toekomst (audio)