De visie van Jongeren voorop!

Amsterdam 24 november 2005: Vanmiddag zal de Jongerenkrant Kidsweek de uitkomsten presenteren van een onderzoek over de visie van jongeren op de maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland.

Nieuwe vormen van debat met jongeren?

Rob van Gijzel zal tijdens de presentatie toelichten waarom Kidsweek dit onderzoek heeft laten verrichten. Tijdens de presentatie zal Rob van Gijzel ook met een aantal jongeren in debat gaan over de uitkomsten van het onderzoek. Van Gijzel heeft de afgelopen jaren het debat over de “Kisweek-miljoenennota”geleid. Vanuit die activiteit ontstond bij Roland Pelle (eindredacteur Kidsweek) en Rob van Gijzel het idee om meer inzicht te krijgen in de visie van jongeren op onze samenleving.

Grote betrokkenheid bijpolitiek..

Ondanks de positieve houding maken jongeren zich zorgen over een aantal maatschappelijke ontwikkelingen, die de positie van Nederland aan kunnen tasten. In totaal beoordeelden de deelnemers zeventien ontwikkelingen (zie bijlage voor de volledige lijst). Als belangrijkste maatschappelijke problemen worden gezien: Het samenleven van verschillende culturen in Nederland 22% De dreiging van het terrorisme in Nederland 13% De opwarming van de aarde 10% De veiligheid op straat 9% De economische recessie 7%.