Column in staatscourant

Den Haag: De staatscourant heeft een een wekelijkse krant (SC) met daarin de wetten en regels verklaard. In SC staat een maandelijkse estafette column waar Politea een gast collumn voor geschreven heeft.

n_vdleegte

Het stokje kwam van…. Henk Brons
Het estaffette stokje kwam van goede vriend Henk Brons, directeur Generaal van het ministerie van Algemene Zaken. Henk Brons is opvolger van Gerard van der Wulp bij de Rijksvoorlichtingsdienst en heeft samen met Irene van Rijsewijk gewerkt op het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen Ritzen en Wallage.

Kredietcrisis versus Swaffelen
Een column met deze titel gaat in op de verschillen in tempo en werkwijze tussen ambtenaren en politici (die werken met het geschreven en gesproken woord) aan de ene kant, en Journalisten en burgers die steeds meer communiceren met en door beelden aan de andere kant. Zo heeft het filmpje over swaffelen dat als grapje op You tube is gezet, een grotere inpact dan het nieuwe (te) veel gehoorde woord kredietcrisis.

En het stokje gaat naar…..Wim van der Leegte
Politea geeft het stokje door aan Wim van der Leegte, president directeur van de internationale VDL groep. Een gemoedelijke brabander met een conglomeraat aan bedrijven in Europa, een groot voorvechter van het behoud van de industrie in nederland.

Column kredietcrisis versus swaffelen
Rijksvoorlichtingsdienst AZ
VDL groep